You are currently viewing Care este cea mai potrivita muzica de antrenament, pentru eficienta maxima?
cea mai buna muzica pentru antrenament

Care este cea mai potrivita muzica de antrenament, pentru eficienta maxima?

Pentru a fi in forma si a arata bine, este nevoie sa te antrenezi cel putin de cateva ori pe saptamana. Unele fete prefera chiar sa faca exercitii zilnic, avand insa grija ca, de la o zi la alta, sa se ocupe de zone diferite ale corpului.

Indiferent de ritmul pe care il alegi pentru propria pregatire fizica, aceasta se va desfasura in conditii mai bune daca este insotita de anumite melodii. Probabil ca ai descoperit deja acest lucru pe cont propriu, insa te intrebi cum sa alegi muzica de antrenament, astfel incat acesta sa se desfasoare cat mai eficient. Iata cateva raspunsuri!

cea mai buna muzica pentru antrenament
cea mai buna muzica pentru antrenament

Sportul si cantecele, o combinatie de succes

Atat in filme, cat si in lumea reala, antrenamentele marilor sportivi sunt insotite, aproape intotdeauna, de un fond muzical. Unul dintre cele mai cunoscute este cel al filmului „Carele de foc“, care arata pregatirea atletilor britanici pentru Jocurile Olimpice de Vara. Ei se antrenau ascultand creatiile compozitorului grec Vangelis, care a primit premiul Oscar pentru cea mai buna coloana sonora. Daca vrei sa afli cum sa te faci placut si de persoanele dificile, vezi AICI.

Iar exemplele pot continua cu alte filme celebre, precum „Rocky“ sau „Creed“. Oricine a vazut aceste productii de la Hollywood a retinut coloana sonora, care se poate dovedi si azi o muzica de antrenament plina de inspiratie.

Pe stadioane si in marile sali dedicate competitiilor, lucrurile nu sunt cu nimic diferite. Muzica este omniprezenta, de la melodiile pe care danseaza majoretele la baschet pana la imnurile diferitelor cluburi, care constituie fundalul sonor pentru intrarea echipelor in teren.

In timpul meciurilor, galeriile canta in permanenta, ele avand un rol hotarator in motivarea sportivilor. Atunci cand se inscrie un gol, din difuzoare se aude, de asemenea, un cantec menit sa sarbatoreasca reusita.

Cum iti alegi muzica de antrenament?

Exista mai multe tipuri de alegeri, atunci cand vine vorba de melodiile potrivite pentru a-ti asigura motivatie, energie si un ritm bun in timpul exercitiilor. Poti sa optezi pentru cantece ritmate, alerte, dar si pentru muzica preferata, indiferent de ce gen ar fi.

O serie de studii afirma ca cele mai potrivite sunt acele cantece al caror tempo se potriveste cu ritmul exercitiilor pe care le faci. Prin urmare, de cele mai multe ori este nevoie de ceva dinamic, cu valori cuprinse intre 125 si 140 de batai pe minut. Ritmuri de house ale unor DJ precum Afrojack, David Guetta, Tiesto sau Benny Benassi pot constitui fundalul sonor ideal.

Insa, daca nu esti un fan al acestui gen, e o idee mai buna sa alegi, drept muzica de antrenament, chiar melodiile tale preferate, mai ales daca sunt dinamice. Ritmurile de rock sau hip-hop sunt cat se poate de potrivite, insa exista fete care se simt foarte bine si daca isi fac exercitiile ascultand pop sau reggae. Daca iti place si iti creeaza o stare de spirit placuta, cu siguranta iti va sustine si eforturile fizice!

Poti sa diversifici foarte mult, schimband muzica de antrenament de la o zi la alta. Alege ritmurile care te inspira si, cu siguranta, vei reusi sa lucrezi suficient de bine pentru a te simti mereu in forma!

Lasă un răspuns