You are currently viewing Ce este libidoul si ce inseamna libido scazut? Simptome la femei si barbati
ce este libidoul

Ce este libidoul si ce inseamna libido scazut? Simptome la femei si barbati

*actualizat 2024

Sexul este una dintre cele mai mari placeri ale omului, insa nu pentru toti se manifesta in acelasi fel, ritm si intensitate.

Fiecare dintre noi functioneaza in ritm propriu si raspunde diferit la stimuli, fie ei sexuali sau emotionali. Apetitul sexual poate fi influentat de numerosi factori, atat emotionali, cat si fizici, indiferent de sex sau activitate. De asemenea, personalitatea fiecaruia dintre noi, experientele traite de-a lungul vietii, relatia cu partenerul, numarul acestora ne ofera o anumita experienta si calitate a vietii sexuale. Modelele de videochat cu toate ca par mereu disponibile, se pot confrunta si ele cu probleme de libido scazut.

Ce este libidoul?

ce este libidoul
ce este libidoul

Libidoul reprezinta pofta, apetitul sau dorinta de satisfacere a instinctului sexual. Este un fenomen considerat o parte componenta a sexualitatii fiecarui individ. De asemenea, libidoul mai este definit si drept energia care stimuleaza impulsul sexual, aspectul psihic al acestui impuls.

Dorinta sexuala poate diferi de la persoana la persoana, indiferent de gen, si este influentata de o serie de factori, de la cauze fizice si schimbari hormonale pana la cauze psihologice.

Ce inseamna libido scazut?

Libido scazut este un termen prin care se defineste reducerea apetitului sexual. Un libido scazut poate interfera cu activitatea sexuala si poate provoca chiar dezechilibre in viata de cuplu.

Un libido scazut poate fi cauzat de factori multipli, de la situatii de viata, starea de sanatate si medicatie pana la varsta si starea relatiei in care te afli. Modelele de videochat se pot confrunta cu astfel de probleme in viata personala, tocmai din cauza expunerii prelungite la subiecte ce au legatura cu sexul.

Libidoul scazut devine o problema mai ales in cazul in care exista un decalaj intre dorintele sexuale ale celor doi parteneri.

Ce este libidoul la femei?

Asa cum spuneam mai sus, libidoul la femei reprezinta apetitul sexual al femeilor. Dorintele sexuale ale unei femei fluctueaza pe parcursul anilor, de la intens la scazut. Aceste variatii sunt influentate de numeroase alte aspecte din viata femeii.

Chiar si pentru modelele de videochat, libidoul poate fi influentat de starea relatiei in care aceasta se afla: inceputul sau sfarsitul unei relatii. Este normal ca, la inceputul relatiei, cand tensiunea sexuala si atractia fata de partener ating cote maxime, libidoul la femei sa fie unul crescut. De asemenea, la sfarsitul relatiei, cand suferinta o face pe femeie sa puna accentul numai pe partile negative ale partenerului, este firesc ca libidoul sa fie unul scazut.

Totodata, libidoul la femei mai este influentat de diverse etape din viata lor, precum sarcina, menopauza sau starea generala de sanatate. Libidoul la femei mai poate fi crescut si prin masturbare. Citeste AICI cateva tehnici si metode de masturbare la femei.

Ce este libidoul la barbati?

Libidoul la barbati reprezinta pofta, dorinta de a face sex a barbatilor. Libidoul la barbati, ca si in cazul femeilor, poate fluctua, in functie de diferite perioade ale vietii. Factori care pot duce la scaderea libidoului la barbati:

 • Testosteron scazut – acest fenomen apare odata cu inaintarea in varsta a barbatului, insa poate afecta si barbati mai tineri. Testosteronul este hormonul masculin esential pentru dezvoltare, forta si cel care influenteaza in mod esential dorinta sexuala. In cazul in care valoarea testosteronului total este de sub 300-350 de nanograme pe decilitru, atunci libidoul masculin poate sa scada, uneori chiar dramatic;
 • Medicamente – libidoul scazut poate aparea si ca efect advers al unei medicatii. Statinele, beta-blocantele, antidepresivele, antipsihoticele, benzodiazepinele si anticonvulsivele sunt medicamentele ce pot provoca scadearea libidoului;
 • Starea de sanatate – depresia, bolile cronice sau tulburarile de somn pot afecta, de asemenea, libidoul si pot conduce la scaderea dorintei sexuale;
 • Modul de viata – fumatul, alcoolul sau obezitatea pot provoca, de asemenea, scaderea sau disparitia dorintei sexuale.

Tehnici si metode pentru reechilibrarea libidoului la femei si barbati, dezvaluite de modelele de videochat:

 • Scapa de stres – activitatile de peste zi isi pot pune amprenta asupra vietii tale sexuale. Incearca sa reduci nivelul de stres si sa incluzi in rutina ta zilnica si activitati relaxante, care sa-ti permita sa te deconectezi de la problemele profesionale si sa te conectezi cu partenerul;
 • Renunta la alcool – consumul excesiv de alcool poate provoca probleme de potenta in cazul barbatilor. Redu cantitatea de alcool sau renunta la consumul zilnic si incearca sa te destinzi cu activitati placute, care sa te ajute sa iti imbunatatesti relatia cu partenerul;
 • Nu mai fuma – acest viciu este, de asemenea, daunator potentei;
 • Fa sport – activitatea fizica este una dintre cele mai eficiente si sanatoase modalitati de crestere a apetitului sexual. Sportul este asociat cu o scadere a nivelului de stres si o crestere a stimei de sine – factori ce pot contribui in mod pozitiv la imbunatatirea calitatii vietii sexuale a oricarui individ;
 • Invata sa comunici cu partenerul – uneori, cresterea libidoului poate fi realizata cu ajutorul imbunatatirii calitatii relatiei cu partenerul. Distantarea emotionala poate duce la scaderea libidoului, asa ca discutiile calme si deschise cu persoana iubita te pot ajuta sa o redescoperi atat din punct de vedere fizic, cat si emotional;
 • Ai grija la alimentatie – o alimentatie echilibrata contribuie in mod esential la cresterea apetitului sexual;
 • Psihoterapie – daca niciuna dintre metodele de mai sus nu functioneaza, poti apela la ajutorul unui specialist in psihoterapie, care sa te ajute sa depasesti anumite complexe sau blocaje mentale.

Pentru o viata sanatoasa, ai grija de libidoul tau! Mentinerea interesului fata de sex contribuie la calitatea vietii traite, iar acest lucru este confirmat si de modelele online care zi de zi interactioneaza cu membri care se simt frustrati sau nefericiti din cauza neimplinirii dorintelor intime. O activitate sexuala normala ne ajuta sa ne mentinem echilibrati si ne influenteaza in mod evident atat sanatatea fizica, cat si psihica.

Daca te confrunti cu o astfel de problema si inca nu stii cu cine sa vorbesti despre asta, un model de videochat este solutia! Modele Studio20 sunt pregatite si stiu cum sa te ajute sa abordezi aceasta problema delicata, astfel incat sa reinvii dorinta pentru sex.

Lasă un răspuns