You are currently viewing Ce este pilates? Beneficiile exercitiilor asupra tonusului fizic si a starii psihice
ce este pilates

Ce este pilates? Beneficiile exercitiilor asupra tonusului fizic si a starii psihice

*actualizat 2024

Pilatesul este una dintre formele de miscare si intretinere corporala preferata de modelele din intreaga lume. Acest tip de sport transforma uimitor aspectul corpului, modul in care te poti misca si in care te simti.

Modelele de videochat prefera acest tip de miscare deoarece tonifiaza musculatura fara sa creeze muschi umflati, ci modeleaza un corp fin si ferm, coapse zvelte si un abdomen plat. In plus, dezvolta o postura buna si miscari usoare, gratioase, care ofera doamnelor si domnisoarelor un plus de gratie si rafinament in miscari.

De asemenea, pilates promoveaza o conexiune intre corp si minte, ajutand modelele care opteaza pentru angajari videochat sa fie mai constiente de propriul lor corp si sa isi imbunatateasca controlul si gratia in miscari. Aceasta constientizare a corpului poate fi deosebit de utila in domeniul videochatului, unde prezenta fizica este extrem de importanta.

Ce este pilates?

Pilates este un sistem complex de exercitii fizice care au rolul de a lucra corpul in intregime, de la musculatura cea mai profunda pana la cea periferica. Efectuarea exercitiilor implica mintea, corpul si respiratia, iar obiectivul antrenamentului este obtinerea unui echilibru muscular, prin intarirea muschilor slabiti si relaxarea celor contractati.

ce este pilates
ce este pilates

Acest tip de antrenament a fost inventat de practicantul de bodybuilding german Joseph Hubertus Pilates, in urma cu 100 de ani. Pilates reprezinta un antrenament modern de fitness, care poate fi executat de oricine. Exercitiile realizate in timpul acestui tip de antrenament te vor ajuta sa te tonifiezi, sa iti intretii tonusul muscular, insa are si o multime de beneficii pentru cei care au nevoie de recuperare fizica.

Beneficiile exercitiilor pilates asupra tonusului fizic:

 • corectarea posturii;
 • cresterea mobilitatii;
 • arderea in medie a 286 de calorii pe ora pentru nivelul de incepator;
 • tonifierea corpului;
 • cresterea fortei si tonusului muschilor;
 • ameliorarea durerilor si reducerea tensiunii coloanei vertebrale;
 • imbunatatirea circulatiei sangelui;
 • imbunatatirea respiratiei;
 • echilibrarea centrului de greutate;
 • cresterea oxigenarii creierului;
 • imbunatatirea mobilitatii articulatiilor;
 • cresterea puterii de concentrare;
 • relaxarea mintii;
 • intarirea sistemului imunitar.

Beneficiile exercitiilor pilates asupra psihicului:

 • reduce nivelul de stres;
 • scade anxietatea;
 • ofera relaxare;
 • te elibereaza de stres;
 • ajuta la imbunatatirea igienei somnului, reducand episoadele de insomnie etc.

Ce este pilates – tipuri de exercitii preferate de modelele online:

Stott Pilates – sunt exercitii care se bazeaza mult pe antrenarea coloanei si pe tehnicile de respiratie, imbunatatind postura, echilibrul si flexibilitatea;

Pilates Cadillac – implica exercitii ce se realizeaza cu ajutorul unui aparat special, numit Cadillac, care antreneaza anumite grupe de muschi;

Windor Pilates – combina antrenamentele usoare cu exercitii cardio. Aceste exercitii au un rol important in arderea rapida a caloriilor si tonifierea intregului corp;

Reformer Pilates – consta in exercitii efectuate cu ajutorul unei aparaturi specializate, cunoscuta sub numele de Reformer. Contribuie la cresterea flexibilitatii si a puterii;

Mat Pilates – sunt exercitii care se realizeaza la saltea, fara alte echipamente speciale. Acesta este unul dintre cele mai raspandite tipuri de exercitii pilates.

Ce este pilates – asemanari si deosebiri intre pilates si yoga

Atat yoga, cat si pilates sunt sporturi care au ca obiectiv intarirea muschilor, insa primul se bazeaza pe mentinerea unor posturi (intarirea statica a muschilor). Al doilea tip de antrenament – pilates – se bazeaza pe miscari continue, adica pe intarirea dinamica a muschilor.

Spre deosebire de pilates, care a aparut de numai 100 de ani, in Germania, yoga a fost descoperita acum mai bine de 5.000 de ani, in Asia. Ambele tipuri de miscare se bazeaza pe respiratie, insa chiar si aici modul de folosire a acesteia difera. Yoga foloseste respiratia adanca doar pentru unele portiuni din sesiunea de exercitii, in vreme ce pilates foloseste inspiratia pe nas si expiratia pe gura pe tot parcursul sesiunii.

Cu toate ca amandoua tipuri de sport au la baza coordonarea minte-corp, yoga antreneaza nu doar mintea, ci si partea spirituala, cu ajutorul meditatiei. O alta asemanare intre cele doua tipuri de sport este faptul ca ambele asigura cresterea flexibilitatii si puterii musculare. Pilates se concentreaza pe exercitii care implica lucrul cu coloana vertebrala, in timp ce yoga are la baza exercitii care lucreaza diferite grupe de muschi, in vederea imbunatatirii echilibrului.

Pilates este renumit mai mult pentru recuperarea fizica, in timp ce yoga este folosita, in general, pentru reabilitarea mentala si emotionala.

Imbinarea celor doua tipuri de antrenamente este secretul pentru stabilirea unui echilibru intre minte si corp, astfel incat sa reusesti sa iti traiesti viata in cel mai bun si sanatos mod cu putinta. Conectarea corpului cu mintea si spiritul te va ajuta sa te incarci cu energie si sa reusesti sa iti concentrezi atentia pe toate lucrurile bune pe care viata ti le ofera.

Modelele online practica cele doua tipuri de sport, iar acest lucru se vede in modul lor de a se raporta la viata, energia debordanta cu care isi intampina zilnic admiratorii si mindsetul orientat catre succes, care le ajuta sa-si gaseasca sensul vietii.

Lasă un răspuns