You are currently viewing Cum scapi de anxietatea unei prime intalniri? Modelele online te ajuta!
videochat

Cum scapi de anxietatea unei prime intalniri? Modelele online te ajuta!

actualizat in 2024

Multe persoane sufera de anxietate sociala, fapt care le poate afecta viata de zi cu zi. Ea se manifesta printr-o stare accentuata de neliniste, teama, frica sau jena de a nu fi judecat de oamenii din jur.

De exemplu, o persoana care se confrunta cu aceasta problema va fi extrem de stresata atunci cand va avea un interviu, va fi nevoita sa vorbeasca in fata a mai multor oameni sau va merge la o prima intalnire. De asemenea, daca suferi de aceasta afectiune, iti va fi mai dificil sa faci videochat, un job extrem de profitabil, dar care presupune discutii cu membrii site-urilor (persoane necunoscute), fapt care iti poate provoca motive de anxietate.

Iata cum se manifesta aceasta problema:

  • te temi mereu de situatiile in care ai putea fi criticata, judecata sau umilita;
  • iti faci griji constant ca vei jigni pe cineva, fara sa vrei;
  • iti este frica sa interactionezi sau sa vorbesti cu strainii;
  • te temi ca vei incepe sa tremuri, sa transpiri excesiv sau ca fata ti se va inrosi, ceea ce ar putea determina amuzamentul altor persoane;
  • eviti sa faci anumite lucruri sau sa vorbesti cu anumite persoane de teama de a nu te simti rusinata;
  • nu iti place deloc sa fii in centrul atentiei si faci tot posibilul sa eviti aceasta situatie;
  • te astepti mereu la consecinte grave si iti este frica ca s-ar putea intampla ceva rau.

Daca te confrunti cu aceste simptome de anxietate, trebuie sa incerci sa le ameliorezi, pentru ca iti pot afecta intreaga viata!

videochat

Iata cum sa scapi de anxietatea unei prime intalniri, indiferent ca are loc intr-o sesiune de videochat sau in viata reala:

Odihneste-te suficient. Lipsa somnului poate accentua anxietatea sociala, motiv pentru care este important sa dormi minimum 8 ore in fiecare noapte.

Incearca sa descoperi care sunt motivele din cauza caruia te confrunti cu anxietate. Daca vei afla de ce ai ajuns sa te temi mereu ca vei judecata, criticata sau umilita, vei reusi sa lupti cu aceasta afectiune. Identifica gandurile negative care stau la baza fricii cu care te confrunti si incearca sa le alungi. Incurajeaza-te singura si rosteste afirmatii pozitive care sa iti ofere curaj si incredere in propriile forte!

Infrunta-ti temerile. Daca vei evita mereu sa te expui situatiilor care te vor scoate din zona de confort, atunci simptomele tale vor fi mai intense de fiecare data cand vei fi fortata de imprejurari sa relationezi cu oameni noi. Cu cat vei evita mai mult o anumita situatie, cu atat iti va fi mai frica de ea! Este important sa infrunti aceste situatii si sa te expui treptat la ele, pentru a-ti depasi fricile si pentru a-ti construi increderea in tine. Odata ce te confrunti cu temerile tale, vei observa ca devin tot mai mici si ca esti in stare sa gestionezi situatiile respective intr-un mod mai eficient si mai calm.

Nu te gandi din start ca vei esua. Daca te vei gandi mereu la esec, il vei atrage. Negativismul nu face bine nimanui si trebuie sa incerci sa mentii o stare pozitiva indiferent de situatia in care te afli. Asadar, inainte sa mergi la un interviu pentru videochat sau sa prezinti un proiect, nu te gandi din start ca nu vei fi acceptata pentru postul respectiv sau ca te vei incurca in timpul prezentarii, deoarece aceasta stare de anxietate chiar te va determina sa esuezi.

Tine cont de aceste sfaturi si vei reusi treptat sa iti imbunatatesti viata. Odata ce vei alunga anxietatea care te tine in loc, posibilitatile sunt nelimitate! Iti poti dezvolta cariera de model de videochat, fara sa mai simti nelinistea si teama cauzate de anxietate. Este important sa iti amintesti ca nu esti singura si ca exista resurse si sprijin disponibile pentru a te ajuta sa faci acest pas. Incepe cu pasi mici si seteaza-ti obiective realiste, iar apoi vei vedea cum, treptat, vei deveni mai increzatoare si vei reusi sa iti atingi potentialul maxim. Succesul te asteapta, trebuie doar sa faci primul pas pentru depasi obstacolele!

Lasă un răspuns