You are currently viewing Copacul Vietii: semnificatie Feng Shui. Cum il poti integra in designul casei tale?
copacul vietii semnificatie feng shui

Copacul Vietii: semnificatie Feng Shui. Cum il poti integra in designul casei tale?

*actualizat in 2024

Feng Shui este o disciplina ancestrala chineza care se ocupa de armonia si echilibrul din mediul inconjurator. Unul dintre cele mai importante elemente in Feng Shui este Copacul Vietii – un simbol cu semnificatii profunde carora modelele de videochat le acorda foarte mare importanta.

Feng Shui in traducere inseamna „vant si apa”. Aceasta este o practica chineza veche care se concentreaza pe armonia si echilibrul dintre oameni si mediul lor inconjurator. Aceasta practica se bazeaza pe ideea ca energia, cunoscuta sub numele de „chi”, circula prin mediul nostru si poate influenta starea noastra de bine, succesul si fericirea. Din acest motiv, modelele de videochat aleg sa includa in decorul camerelor lor acest element. Astfel, ele sunt mereu pline de energie si vitalitate si gata sa ofere din starea lor de bine si membrilor comunitatii lor.

Copacul Vietii este un simbol important in Feng Shui datorita capacitatii sale de a atrage energie pozitiva si de a aduce echilibru intr-un spatiu. Acesta este adesea asociat cu armonia, cresterea si inflorirea.

copacul vietii semnificatie feng shui
copacul vietii semnificatie feng shui

In cultura chineza, Copacul Vietii este considerat un simbol al longevitatii si infloririi. Potrivit legendei, copacul Vietii se crede ca aduce prosperitate si noroc in viata celor care il integreaza in casa lor. Pentru a beneficia la maximum de energia pozitiva a Copacului Vietii, modelele de videochat aleg cu grija locatia potrivita pentru amplasarea acestuia.

Daca si tu iti doresti sa te bucuri de beneficiile acestuia, poti alege sa plantezi un Copac al Vietii in gradina ta sau sa il integrezi in decorul interior al casei tale. Ambele optiuni au avantaje si dezavantaje, iar alegerea depinde de spatiul si preferintele tale.

Copacul Vietii – Integrarea in designul casei. Unde si cum il pui?

In Feng Shui, orientarea corecta a Copacului Vietii poate avea un impact semnificativ. De obicei, se recomanda amplasarea lui in zonele in care petreci cel mai mult timp, precum livingul sau dormitorul. Orientarea spre punctele cardinale poate, de asemenea, influenta energia adusa de copac.

Iata cum il poti integra in locuinta, idei inspirate de la modelele de videochat, si ce semnificatii are:

 • Living si spatiul de zi – livingul este adesea centrul casei, asa ca plasarea unui Copac al Vietii aici poate aduce o energie pozitiva si o atmosfera reconfortanta;
 • Dormitor – in dormitor, Copacul Vietii poate contribui la o atmosfera relaxanta si la un somn odihnitor. Asigura-te ca este amplasat astfel incat sa nu iti perturbe somnul;
 • Birou sau spatiul de lucru – daca lucrezi de acasa, adaugarea unui Copac al Vietii in birou iti poate spori creativitatea si concentrarea.

Tipuri de Copaci ai Vietii in Feng Shui

Exista doua tipuri principale de Copaci ai Vietii pe care ii poti integra in casa ta in scopuri de Feng Shui si pe care ii regasesti si in locuintele modelelor de videochat:

 1. Copacii Vietii naturali – acestia sunt plante reale, care necesita ingrijire si atentie. Ei ofera o energie proaspata si naturala in casa.
 2. Copacii Vietii artificiali – sunt ideali daca nu ai timp sau abilitati pentru ingrijirea plantelor. Acestia pot arata la fel de frumos si pot atrage toata energia pozitiva a acestui simbol fara eforturi de intretinere.

Ingrijirea si mentinerea Copacului Vietii

Pentru a mentine energia pozitiva a Copacului Vietii, este important sa il ingrijesti corespunzator. Iata cateva sugestii oferite de modelele online din cadrul Studio20:

 • Apa si lumina – asigura-te ca plantele tale primesc suficienta apa si lumina. Fiecare specie de Copac al Vietii poate avea cerinte diferite;
 • Taierea si forma – pentru a mentine forma si dimensiunea dorita a copacului, este posibil sa fie necesar sa il tunzi periodic.

Efectele pozitive ale Copacului Vietii in casa:

 • Creste energia pozitiva – cu Copacul Vietii in casa, vei simti o crestere a energiei pozitive si a vitalitatii;
 • Reduce stresul si anxietatea – armonia adusa de acest copac poate ajuta la reducerea stresului si anxietatii din viata ta de zi cu zi;

Crearea unui colt Feng Shui in casa ta, la fel ca intr-un studio de videochat, se poate realiza simplu si usor. Pentru completarea decorului Feng Shui si pentru a adauga si mai multa armonie in casa ta, poti integra si alte elemente de decor si simboluri specifice acestei culturi, precum:

 • oglinda Bagua;
 • clopotei de vant;
 • cristale;
 • lucky bamboo;
 • pietre semipretioase;
 • monede chinezesti etc.

Fiecare casa este unica, iar optiunile pentru integrarea Copacului Vietii depind de spatiul disponibil. In casele nu foarte spatioase, o alegere mai potrivita poate fi un Copac al Vietii mai mic sau unul in versiune artificiala. Daca locuiesti intr-un apartament sau ai spatiu limitat, poti opta pentru un Copac al Vietii in ghiveci sau pentru unul miniatural.

Copacul Vietii este un simbol puternic in Feng Shui, ce inspira armonie, prosperitate si echilibru. Prin alegerea locatiei potrivite si ingrijirea corespunzatoare, poti aduce energia pozitiva a acestui simbol in viata ta. Integreaza-l in designul casei tale si vei experimenta beneficiile sale in fiecare zi, la fel cum o fac si fetele din cadrul studioului nostru de videochat. Daca vrei sa descoperi si alte metode care sa-ti aduca bunastare si sa te ajute sa iti indeplinesti dorintele, citeste AICI.

Lasă un răspuns