You are currently viewing Strategii care te ajuta sa depasesti intrebarile capcana de la interviu: ”Ce calitati si defecte ai?”
calitati defecte interviu

Strategii care te ajuta sa depasesti intrebarile capcana de la interviu: ”Ce calitati si defecte ai?”

* articol de blog actualizat in 2024

Interviurile de angajare cresc nivelul de anxietate al tuturor, indiferent de varsta sau experienta, chiar si modelelor de videochat! Emotiile pun stapanire pe tine numai la gandul ca vei intalni un necunoscut care-ti va pune o multime de intrebari si te va surprinde nepregatit sau raspunsurile tale nu vor fi pe placul lui. Scapa de griji folosind tehnici inspirate de modelele de videochat cu experienta.

Intrebarile clasice de tipul ”Ce calitati si defecte ai? Spune-mi 3 defecte sau 3 calitati” sunt dificile chiar si in sesiunile de terapie, nu mai zicem de situatia cand raspunsul trebuie prezentat viitorului angajator. Orice mica ”scapare” poate fi decisiva si te-ar putea face sa pierzi sansa de a obtine jobul mult visat. Dar, acum, vei avea raspunsurile potrivite si vei reusi sa indeplinesti asteptarile viitorului angajator, astfel incat sa il convingi ca tu esti alegerea potrivita. Indiferent de domeniu, ca esti vanzatoare in magazin sau model intr-un studio de videochat, trebuie sa fii pregatita si sa ai mereu raspunsurile pe care angajatorul isi doreste sa le auda.

Fie ca vei participa la un interviu de angajare ca model de videochat sau pentru un post de conducere intr-o multinationala, poti scapa de stresul provocat de interviu si te poti pregati in avans pentru aceasta parte.

Inainte de a-ti oferi cateva sugestii de raspunsuri pe care ar trebui sa le ai in vedere, trebuie sa stii ca, prin intermediul raspunsurilor la aceste intrebari, angajatorul urmareste sa observe nivelul de autocunoastere. Totodata, raspunsurile tale tradeaza nivelul de stima de sine si increderea pe care o ai in propriile forte.

Astfel, atunci cand formulezi raspunsurile, alege sa pui lupa pe aspecte care i-ar putea fi utile angajatorului si care ti-ar putea imbunatati nivelul de performanta. Atunci cand vorbesti despre defecte, raspunde sincer, insa prezinta-le in mod pozitiv si mentioneaza strategiile la care apelezi pentru a le corecta.

Intrebari capcana la interviu si idei de raspunsuri la intrebarea ”Ce calitati ai? Poti sa-mi numesti 3 dintre ele?”

calitati defecte interviu

Poti exersa raspunsul la aceasta intrebare si sa il imbraci astfel incat sa scoti in evidenta atuurile pentru care tu ai fi cea mai buna alegere pentru jobul la care ai aplicat. Indiferent de ce intrebari capcana ai putea intampina la interviul de angajare, ai in vedere ca raspunsurile sa fie adevarate si calitatile enumerate chiar sa faca parte din personalitatea ta. Astfel, poti face referire la:

– capacitatea de a lucra in conditii de stres si sub presiunea timpului;

– abilitatile de comunicare;

– spiritul organizatoric;

– rabdare;

– recunoasterea limitelor proprii;

– spiritul de echipa;

– puterea de convingere;

– curiozitate;

– abilitatile de adaptare la schimbare;

– optimism.

Intrebari capcana la interviu si idei de raspunsuri la intrebarea ”Ce defecte ai? Poti sa-mi numesti 3 dintre ele”

Nu face greseala de a ascunde calitati in defecte, indiferent de ce intrebari capcana ai putea primi la interviu! Evita raspunsuri de genul: ”Muncesc prea mult!” sau ”Sunt perfectionist si ma astept ca si cei din jur sa acorde la fel de multa atentie detaliilor ca mine si sa se implice la fel de mult”. Un astfel de raspuns nu este natural si va ridica suspiciuni angajatorului.

Mizeaza pe sinceritate si numeste defecte clare, insa ai grija sa le prezinti intr-o maniera pozitiva, oferindu-i angajatorului si strategiile la care apelezi pentru a le corecta. Cele mai indicate raspunsuri sunt cele de genul:

– „Am ceva probleme de gestionare a timpului, insa mi-am stabilit cateva strategii de combatere a acestei carente, care ma ajuta foarte mult. Astfel, imi setez alarme electronice, am un calendar detaliat cu toate sarcinile ce trebuie indeplinite si imi iau si o marja de timp suplimentar, pentru a ma asigura ca lucrurile vor fi gata la timpul stabilit.

– „Am un spirit conducator, insa am constientizat ca o abordare colectiva este mult mai eficienta. Astfel, am invatat sa negociez si sa dezbat cu echipa perspectiva mea pentru ca in definitiv sa alegem, impreuna, solutia cea mai potrivita proiectului la care lucram.

– „Sunt o persoana panicoasa, insa mi-am constientizat acest minus si a ajuns sa ma ajute, caci ma mobilizez mult mai bine si devin mult mai eficient in realizarea task-urilor pe care le am de indeplinit.

– „Sunt o persoana incapatanata, care nu renunta pana cand nu rezolva chiar si cea mai dificila problema.

Acum ca ai deja cateva strategii cu ajutorul carora sa poti combate intrebarile capcana la interviu si sa-ti poti contura cat mai bine calitatile si defectele, nu iti mai ramane decat sa le pui in practica si sa obtii postul mult dorit. Cunoasterea si constientizarea calitatilor si defectelor sunt atuurile principale ale modelelor de videochat care au trecut interviurile si care au reusit sa se faca remarcate in acest domeniu, construindu-si o cariera de succes.

Citeste si: 5 decizii care te vor ajuta in cariera de model de videochat

Lasă un răspuns