You are currently viewing Cum recunosti un coleg hartuitor?
model videochat

Cum recunosti un coleg hartuitor?

Cateodata, barbatii pe care ii intalnesti sunt prea draguti pentru a fi doar simpli prieteni. Unii dintre ei au intentii ascunse, astfel ca e bine sa iti dai seama inca din prima clipa ce vor de la tine. Este si cazul colegilor de munca de sex masculin. Daca esti frumoasa si ii atragi pe toti ca un magnet in jurul tau, s-ar putea sa te confrunti, la un moment dat, cu persoane hartuitoare. Cum le recunosti? Iata doar cateva indicii care ar putea sa iti dea de banuit.

Te cauta insistent
Daca un coleg de munca te cauta insistent, in fiecare zi, prin mesaje, mailuri sau orice alt mijloc, s-ar putea sa ii fi picat cu tronc. Insa trebuie sa ai mare grija cu astfel de persoane, indiferent daca esti o femeie singura sau intr-o relatie. Incearca sa eviti conversatiile si sa fii mai rece, pentru a-l face sa isi dea seama ca nu esti interesata de persoana lui si ca preferi sa pastrezi o relatie strict profesionala sau cel mult amicala.

Gaseste tot felul de motive pentru a sta in preajma ta
Daca un coleg de munca incearca sa stea tot timpul in preajma ta, fie prin diferite activitati pe care le desfasoara, fie prin felul in care se comporta, e clar ca are profilul unui hartuitor. Daca observi ca intrece limita, ai putea sa ii spui direct in fata ceea ce gandesti despre el. In cazul in care adopta o atitudine agresiva, poti discuta chiar cu seful tau despre asta. Nu e placut pentru nimeni sa nu se stie in siguranta la locul de munca, mediu care i-ar putea afecta chiar si viata personala.

Iti face tot mai multe invitatii
Chiar daca esti mai rece cu barbatii cu care nu vrei sa ai de-a face, asta nu inseamna ca ei inteleg acest lucru intotdeauna. Multi dintre ei pot crede ca esti mai greu de cucerit si ca trebuie sa fii impresionata cu lucruri marete. Hartuitorii insista, de obicei, sa te invite in oras, la film, la restaurant, iti aduc flori si tot felul de cadouri si iti lasa mesaje cu subinteles pentru a fi cat mai evidenti.

In mintea lor, refuzul tau sau gandul ca s-ar putea sa nu fii interesata de ei pur si simplu nu exista. De aceea, daca observi ca lucrurile se agraveaza si devin tot mai personale la locul de munca, poate ar fi bine sa discuti cu acestia si, daca nu exista intelegere, sa iti schimbi jobul. Ai grija caror persoane le oferi numarul tau de telefon, adresa sau alte informatii personale, intrucat nu stii niciodata cu cine stai de vorba cu adevarat.

Dupa cum vezi, nu e deloc placut sa fii hartuita atat moral, cat si sexual, insa aceste lucruri fac parte din viata, prin urmare este mai bine sa stii de ele pentru a le recunoaste la timp. Important este sa nu cedezi presiunilor si tensiunilor si sa iti dai seama atunci cand esti supravegheata in mod excesiv. Ignora individul respectiv, in ciuda incercarilor sale de comunicare si incearca sa adopti o pozitie ferma, care sa denote faptul ca esti curajoasa si nu ti-e teama de nimic.

Citeste si: Cum sa fii in siguranta la prima intalnire online?

Lasă un răspuns