You are currently viewing Randuri pentru copilul meu! Ce rol au si ce scrie in mesaje?
Randuri pentru copilul meu

Randuri pentru copilul meu! Ce rol au si ce scrie in mesaje?

Copiii sunt forta si motivatia tuturor parintilor si, totodata, tot ce e mai sfant pe aceasta lume! Indiferent de alegerile pe care le face in viata personala, fiecare parinte isi doreste sa-i ofere puiului de om adus pe lume tot ce e mai bun.

Modelele de videochat sunt si ele sau vor deveni, in viitor, mame, asa ca gandul la ce vor spune copiii lor despre alegerile facute in sfera profesionala, cat si personala este prezent si la ele. La fel ca orice alta mama, si modelele noastre sunt incurajate sa-si puna gandurile in cateva ”randuri pentru copilul meu”, pe care acesta sa le citeasca atunci cand va ajunge la maturitate.

Ce rol are scrierea unor ”randuri pentru copilul meu”?

In calitate de mama, treci printr-un amalgam de emotii si trairi, iar sentimentele pentru copil evolueaza si se transforma cu fiecare etapa de dezvoltare a micutului. Totodata, aceste ”randuri pentru copilul meu” au rolul de a ajuta mama sa-i transmita, peste ani, din intelepciunea vietii si invatamintelor personale.

Randuri pentru copilul meu
randuri pentru copilul meu

Totodata, aceasta este si o tehnica terapeutica, pe care mamele o pot folosi pentru a se elibera de emotiile care le sufoca.

Ce poti scrie in mesajele stranse sub umbrela ”randuri pentru copilul meu”?

Mesajele pentru copilul tau pot fi scrise intr-o maniera deschisa si prietenoasa, care sa te ajute sa te apropii de copilul ajuns adolescent sau adult si sa reusesti sa impartasesti cu acesta din invatamintele si experienta adunate de-a lungul anilor.

Iata ce teme poti aborda:

  • Intamplari cotidiene – poti crea o adresa de mail si, acolo, ii poti trimite mesaje electronice in care sa-i vorbesti despre evenimentele cotidiene din viata ta sau a lui. Intamplari ce iti pot parea semnificative si care pot insemna praguri in dezvoltarea lui;
  • Invataminte – odata cu trecerea anilor, dobandesti intelepciune! Unui tanar tocmai asta ii lipseste: intelepciunea, asa ca poti folosi aceasta strategie pentru ca atunci cand va fi adolescent si comunicarea dintre voi va fi mai dificila, sa poti ajunge la el asa, indirect, fara prelegeri si teorii ce l-ar putea indeparta si mai tare de tine;
  • Profesie – in cadrul unui mesaj scris in ”randuri pentru copilul meu”, modelele de videochat au ocazia de a vorbi cu copiii lor despre deciziile pe care le-au luat, la un moment dat, in cariera lor profesionala si care le-au ajutat sa isi castige independenta financiara si sa-si obtina un stil de viata si o situatie financiara buna;
  • Relatii – da, este un subiect delicat si sensibil, insa orice adolescent sau adult tanar are nevoie de ghidaj in acest segment al vietii sale. Mesajele in care sa ii vorbesti deschis despre relatii si povesti de iubire te vor ajuta sa iti apropii copilul de tine, sa vada ca il intelegi si ca si tu te-ai confruntat, poate, cu aceleasi emotii si sentimente ca si el. Fie ca alegi sa-i vorbesti despre relatiile de prietenie, de la locul de munca sau despre relatiile de iubire, cu siguranta copilul tau iti va aprecia invatamintele si sinceritatea;
  • Distractie – copilul, ca si tine, iubeste distractia, insa in adolescenta teribilismul poate conduce la situatii critice si nedorite. Sa ii vorbesti copilului tau despre bauturi alcoolice, fumat sau cluburi il poate ajuta sa nu se simta judecat de faptul ca isi doreste sa le experimenteze si il poti ajuta sa se apropie de tine. Astfel, vei crea cadrul sigur in care sa poti dezbate cu el aceste subiecte sensibile si sa-l poti ajuta sa inteleaga ca a te distra nu este echivalentul cu a te pune in pericol.

Subiectele pe care le poti aborda in cadrul mesajelor ”randuri pentru copilul meu” sunt infinite. Arata-i copilului tau ca ii esti, in primul rand, prieten. Ofera-i sansa sa-ti fie confident, pentru a-ti crea oportunitatea de a-i deveni confident!

Modelele de videochat sunt femei puternice si confidente de exceptie pentru admiratorii lor, iar castigarea increderii acestora este unul dintre atuurile lor. Construirea relatiilor are la baza strategii psihologice bine cunoscute si gandite, pe care le folosesc chiar si in viata lor de mama. Scrierea unor mesaje pe care sa le transmita copiilor, mai tarziu, ca lectii de viata, face parte din aceasta strategie, care si-a dovedit utilitatea.

”Randuri pentru copilul meu” este o tehnica terapeutica eficienta care te va ajuta sa te eliberezi de emotii si trairi, dar si sa marchezi evenimente importante din viata si relatia cu cel mic. Testeaza si tu! Vei fi emotionata si eliberata, iar relatia cu cel mic va avea baze solide si vei putea si sa ii oferi cele mai bune sfaturi!

Leave a Reply