You are currently viewing Citate despre prieteni care te dezamagesc
citate despre prieteni care te dezamagesc

Citate despre prieteni care te dezamagesc

Dezamagirea este un sentiment care ne este cunoscut tuturor, intr-o masura mai mare sau mai mica. Aceasta poate fi explicata printr-o tristete profunda, insa trebuie sa stii ca ea apare nu neaparat din cauza persoanelor din viata ta, ci din cauza asteptarilor pe care tu ti le poti face in raport cu ceilalti.

Insasi structura cuvantului ”dez – amagire” reflecta faptul ca acest sentiment este alimentat de proiectia personala asupra diverselor persoane care-ti trec prin viata sau asupra evenimentelor pe care le traiesti. Amagirea este definita ca: ispitire, ademenire, atragere prin promisiuni mincinoase, inselaciune, viclenie, minciuna, parere inselatoare si iluzie. In schimb, dezamagirea este definita ca pierdere a iluziilor, renuntarea la amagire si descoperirea adevarului.

citate despre prieteni care te dezamagesc
citate despre prieteni care te dezamagesc

In consecinta, daca traversezi o perioada tensionata din cauza faptului ca ai descoperit ca o persoana pe care o considerai apropiata sufletului tau a actionat diferit fata de cum te-ai asteptat, atunci trebuie sa reflecti asupra asteptarilor pe care tu ti le creasei in relatia cu aceasta. Dezamagirea apare din cauza faptului ca asteptarile tale nu au fost indeplinite.

Pe de alta parte, fiecare persoana reactioneaza in functie de propriile valori. Astfel ca, daca ai prieteni care te-au dezamagit cu modul lor neadecvat de a se comporta, atunci trebuie sa stii ca este despre ei, nu despre tine. Fiecare dintre noi reactioneaza in acord cu structura personala si cu viziunea despre viata. Daca un prieten a reactionat intr-un mod in care te-a dezamagit, nu inseamna neaparat ca ti-a vrut raul, ci ca are o perspectiva diferita de a vedea lucrurile fata de modul in care te raportezi tu la o anumita situatie.

In literatura si cultura populara exista o multime de citate despre prieteni care dezamagesc, deoarece este o emotie extrem de intensa si traita de fiecare dintre noi, indiferent de varsta, gen, educatie sau cultura. Iata o selectie de citate despre prieteni care te dezamagesc:

 • Prefer un inamic sincer celor mai multi dintre prietenii pe care i-am cunoscut – Ernest Hemingway;
 • Jumatate prieten, jumatate tradator – Victor Hugo;
 • Daca o prietenie se termina, atunci inseamna ca a fost o prietenie falsa. Si, daca a fost o prietenie falsa, mai bine ca s-a terminat;
 • Este mai usor sa ierti un dusman decat sa ierti un prieten – William Blake;
 • Un dusman cinstit este mai bun decat un prieten fals;
 • Nu poate exista o dezamagire profunda acolo unde nu exista iubire profunda – Martin Luther King Jr.;
 • Asteptarile sunt radacina tuturor durerilor sufletesti – William Shakespeare;
 • Problema cand ii pui pe ceilalti pe primul plan este ca ii inveti ca tu esti pe planul doi;
 • Sa te astept pe tine e ca si cum as astepta ploaia in timpul secetei: fara sens si dezamagitor;
 • Cine te-a ranit? Ei bine, nu prietenii, ci propriile asteptari in raport cu acestia;
 • Uneori, mi-as dori ca oamenii sa isi poata gusta propriile cuvinte, astfel incat sa simta cat de amare sunt;
 • Priveste lucrurile asa cum sunt si nu in felul in care ti-ai dori sa fie;
 • Daca m-as comporta cu tine in felul in care te comporti tu cu mine, m-ai uri;
 • Soarta ne ofera fiecaruia dintre noi partea noastra de nefericire si tristete – Euripide;
 • Trebuie sa invatam sa ne ridicam de la masa la care nu se mai serveste dragoste – Nina Simone;
 • Rareori ne gandim la ceea ce avem si mereu la ceea ce ne lipseste – Schopenhauer;
 • Marea tragedie a vietii este ca imbatranim prea devreme si devenim intelepti prea tarziu – Benjamin Franklin.

Modelele online cunosc intreaga paleta de emotii si au toate secretele in maneca pentru a-si ajuta admiratorii sa depaseasca aceste momente de suferinta intensa. Acestea fac, adeseori, apel la intelepciunea populara sau a marilor figuri emblematice si incearca sa le ofere admiratorilor o alta perspectiva asupra a ceea ce, initial, considerau a fi o dezamagire. Citatele despre prieteni care dezamagesc sunt una dintre ”uneltele” adesea folosite de fete, care le ajuta sa ”dezlege” sufletele barbatilor si sa-i faca sa vorbeasca despre suferintele care-i chinuie.

In momentul in care ajungi sa constientizezi ca modul tau de a vedea viata nu este similar cu al celor pe care pana atunci ii numeai prieteni, ajungi sa suferi. Insa daca alegi sa intelegi ca aceste diferente provin din modul de abordare diferit, vei putea depasi momentele tensionate si sa iti intaresti relatia de prietenie.

A fi diferiti nu inseamna neaparat ca nu poti sa ai incredere in celalalt, ci doar sa renunti la a-ti crea asteptari in raport cu persoanele din viata ta. Daca ai trecut printr-o astfel de experienta cu partenerul de viata, care a ales sa te paraseasca si, acum, iti cere o noua sansa, descopera AICI ce poti face.

Leave a Reply