You are currently viewing Cel care paraseste se intoarce. Ce faci in situatia in care ex-ul iti cere o noua sansa?
cel care paraseste se intoarce

Cel care paraseste se intoarce. Ce faci in situatia in care ex-ul iti cere o noua sansa?

*actualizat in 2024

Relatia este un organism viu, intretinut de doua persoane care aleg sa formeze un cuplu. In momentul in care unul decide sa puna ”STOP”, relatia sufera, iar rana provocata de abandon cu greu mai poate fi reparata.

In momentul in care cel care paraseste se intoarce, daca are pretentia sa reia relatia din stadiul in care aceasta se afla cand a plecat, atunci acest gand este complet nerealist. Atat cel care a ramas, cat si cel care a plecat sunt doua persoasne diferite, motiv pentru care relatia dintre ei este diferita de ceea ce era intre ei inainte de producerea rupturii.

De ce cel care paraseste se intoarce? Motivele dezvaluite de modelele de videochat ca o analiza a discutiilor cu membrii comunitatii lor:

cel care paraseste se intoarce
cel care paraseste se intoarce

Motivele pentru care cel care paraseste se intoarce la vechiul partener sunt diverse si depind de la persoana la persoana, in functie de ce a generat separarea. Iata cateva dintre situatiile in care un partener decide sa puna capat unei relatii, dupa cum dezvaluie modelele de videochat:

  • nepotrivire de caracter;
  • instabilitate emotionala;
  • lipsa de incredere (in sine sau in partener);
  • adulter;
  • frica de angajament;
  • violenta etc.

Modelele online sustin ca odata ce partenerii s-au distantat, intervine idealizarea trecutului. Astfel, fostul partener ajunge sa rememoreze numai amintirile pozitive legate de tine, moment in care incepe sa se instaleze regretul pentru ca a renuntat la relatie si la perioada frumoasa traita impreuna.

In acest punct, fostul partener incepe sa ia legatura cu tine si incearca sa te convinga sa reluati relatia. Asa se naste incertitudinea in mintea si inima ta si intrebarea ”Ce faci daca cel care paraseste se intoarce?”. Raspunsul este unic si personal, la fel ca fiecare situatie in parte, insa trebuie sa stii ca ceea ce v-a despartit prima data nu dispare, ci ramane doar o alegere: il accepti asa cum este sau il treci pentru totdeauna la capitolul ”Fosti”!

Fetele din cadrul Studio20 subliniaza faptul ca increderea este insasi viata relatiei, asa ca daca ati decis sa puneti ”Stop” prima data din cauza ca aceasta lipsea, atunci ar trebui sa analizezi extrem de serios posibilitatea de a convietui intr-un mediu tensionat si nesigur. In cazul in care simti ca omul pe care ai crezut ca l-ai pierdut este, intr-adevar, jumatatea ta, atunci poti lua in calcul impacarea. Conditia pentru ca noua relatie sa functioneze este comunicarea deschisa, care sa te ajute sa restabilesti conexiunea emotionala cu partenerul si sa iti permita sa ii dai voie sa iti recastige increderea.

Pe de alta parte, modelele Studio20 sustin ca despartirile pot fi si un ”wake up call” daca partenerul a decis sa paraseasca relatia din cauza unor comportamente disfunctionale pe care ti le-a reclamat de-a lungul timpului. Astfel, in cazul in care destramarea cuplului s-a produs din cauza unor astfel de comportamente sau vicii, atunci el poate reveni asupra deciziei in cazul in care are incredere ca se va produce schimbarea pe care o reclama.

Daca increderea este inima fiecarei relatii, iubirea este sufletul acesteia si cea care influenteaza directia in care inclini balanta. Modul in care alegem sa iubim este diferit si complex, astfel ca nu exista alegeri bune sau proaste, atat timp cat partenerul iti aduce linistea si te ajuta sa iti pui in valoare atuurile si sa te dezvolti.

Fiecare dificultate pe care alegi sa o depasesti impreuna cu partenerul are rolul de a va intari relatia si de a va ajuta sa va cunoasteti mai bine. In consecinta, daca cel care paraseste se intoarce, nu inseamna ca esti obligat sa-i spui ”Pas!”, dar nici sa-l primesti in viata ta ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. S-a intamplat! Si ai suferit! Si suferinta te-a schimbat! Asa ca ai nevoie de timp sa te cunosti pe tine si sa te reconectezi cu omul care spune ca, de data aceasta, isi doreste sa construiasca un viitor cu tine.

Fetele noastre iti atrag atentia. Nu uita: ”Usor e sa pleci, greu e sa ramai”, asa ca alege sa ai alaturi de tine un om care nu dispare din viata ta cand va e greu si revine cand furtuna a trecut. Indiferent de alegere, aceasta trebuie luata atat cu sufletul, cat si cu mintea. Creierul protejeaza inima de suferinta! Pentru a fi sigur ca nu vei suferi mai mult decat o faci deja, lasa creierul sa ia deciziile dificile si… finale.

Un cuplu este format din doua persoane si asa trebuie sa ramana. Ceea ce simtiti tu si partenerul tau nu poate intelege nimeni altcineva, asa ca e alegerea ta daca iti acorzi o noua sansa la fericire sau daca refuzi oportunitatea de a suferi din nou. Totul este relativ, in functie de fiecare situatie specifica in parte! Relatiile sunt dificile, asa ca daca vrei sa afli ce sa faci cand un barbat vrea sa scape de tine, citeste AICI.

Lasă un răspuns