You are currently viewing Orgasmul. Ce este orgasmul la femei si barbati? Beneficiile orgasmului
ce este orgasmul

Orgasmul. Ce este orgasmul la femei si barbati? Beneficiile orgasmului

* actualizat in 2024

Modelele de videochat sustin ca orgasmul este momentul de placere si conexiune suprema dintre partenerii unui act sexual. Tensiune, dorinta, eliberare – un cumul de emotii si senzatii experiementate la cele mai intense cote.

De-a lungul timpului, orgasmul a fost supus studiilor, la inceput fiind inteles gresit si diagnosticat sub denumirea de „isterie”. Cel care a folosit primul acest termen a fost Hipocrate. Termenul de „isterie” era atribuit doar femeilor si era pus pe seama unui „pantec ratacitor”. Secole mai tarziu, orgasmul feminin nu mai este considerat un subiect tabu, dimpotriva, devine subiectul unor noi studii, fiind considerat un mijloc de selectare a partenerilor pentru relatii angajate pe termen lung.

Ce este orgasmul?

Orgasmul reprezinta punctul culminant al excitatiei sexuale, insotit de contractii ritmice si involuntare ale muschilor organelor genitale. Acesta este rezultatul unei ”avalanse” de hormoni eliberati in tot corpul. Totodata, trairea lui este o experienta dorita atat de barbati, cat si de femei, indiferent de domeniul de activitate. Modelele de videochat isi invata admiratorii cum sa prelungeasca momentele de placere pana la trairea orgasmului.

ce este orgasmul
ce este orgasmul

Un rol foarte important in aparitia orgasmului il are testosteronul, care se elimina inclusiv la femei in timpul excitatiei sexuale. Pe langa oxitocina si testosteron, in timpul orgasmului, creierul uman elibereaza ”hormonii fericirii” (dopamina, serotonina si endorfine). Eliberarea acestor hormoni provoaca o stare puternica de euforie, care de foarte multe ori este asociata cu ceea ce numim orgasm.

Interesant este ca ”intensitatea orgasmului depinde de o varietate de factori: starea fizica, nivelul de stres, conexiunea cu partenerul, starea emotionala si contextul in care are loc”, potrivit sexologului Tatiana Grecu.

Orgasmul la barbati, potrivit modelelor de videochat

In cazul barbatilor, faza de excitatie consta in umflarea si erectia organului viril, datorate afluxului de sange in corpii cavernosi. Orgasmul corespunde ejacularii: sperma trece din veziculele seminale in uretra posterioara, unde se acumuleaza inainte de a fi expulzata in 5 sau 6 contractii spasmodice. Dupa orgasm, penisul redevine flasc, iar barbatul traverseaza o perioada in timpul careia orice excitatie sexuala este imposibila. Aceasta perioada este numita perioada refractara, in care tensiunea sexuala scade brusc, bataile inimii si tensiunea arteriala revin la normal, iar muschii organelor genitale se relaxeaza. Durata perioadei refractare – dupa care poate urma un nou orgasm si ejaculare – difera de la un barbat la altul.

Orgasmul la barbati dureaza, in medie, de la cateva secunde pana la jumatate de minut. Barbatii pot experimenta un orgasm inclusiv prin stimularea interna a prostatei. Prostata este o glanda care se afla in rect si poate fi stimulata atat cu degetele, cat si prin folosirea jucariilor sexuale sau impreuna cu un partener de acelasi sex.

Totul despre orgasmul feminin, dezvaluit de modelele de videochat

In cazul femeilor, exista mai multe etape ale orgasmului feminin. Prima faza se caracterizeaza prin intensitatea crescanda a dorintei sexuale si prin modificari care afecteaza organele sexuale (turgescenta clitorisului, umflarea labiilor vulvei, erectia mameloanelor, intarirea sanilor) si diverse functii fiziologice (accelerearea ritmului cardiac si a respiratiei, senzatia de caldura, inrosirea pielii).

Faza a doua a orgasmului este numita faza platou. In aceasta perioada, senzatiile raman intense, insa inima si rasuflarea scad in intensitate.

Faza urmatoare este faza orgastica, marcata prin declansarea incontrolabila de contractii ale muschilor vaginului si perineului, insotite de o secretie a glandelor vaginale. Aceasta faza este urmata de una de rezolutie caracterizata printr-o scadere a excitatiei.

Orgasme la femei. Modelele de videochat iti spun cat dureaza

Durata orgasmelor la femei este de aproximativ 20-30 de secunde si pot aparea la 69% dintre reprezentantele sexului frumos. In medie, lesbienele experimenteaza orgasmul cu 12% mai mult in comparatie cu femeile heterosexuale. 25% dintre lesbiene sustin ca au orgasm la fiecare act sexual. Mai mult de jumatate dintre lesbiene marturisesc ca actele lor sexuale se finalizeaza cu orgasm in 75% din situatii. Orgasmul la femei mai poate fi obtinut si prin masturbare. Citeste AICI cele mai bune tehnici de masturbare la femei pentru orgasm garantat.

Lipsa orgasmului. Modelele de videochat iti spun ce poate insemna

Absenta orgasmului este un fenomen ce poate fi intalnit atat in cazul femeilor, cat si in cazul barbatilor.

La barbati, lipsa orgasmului poarta numele de anorgasmie si este un simptom specific impotentei.

In cazul femeilor, lipsa orgasmului este o componenta esentiala a frigiditatii. Frigiditatea reprezinta incapacitatea femeii de a raspunde la stimulii sexuali, aversiunea pe care o femeie o poate avea fata de actul sexual, incapacitatea de a atinge orgasmul (anorgasmie), in timpul actului sexual. Frigiditatea poate avea atat cauze fizice, cat si psihice.

Modelele de videochat sustin ca, din punct de vedere fizic, frigiditatea poate fi cauzata de:

  • durere in timpul actului sexual;
  • vagin insuficient lubrifiat;
  • partener violent sau prea grabit;
  • oboseala cronica;
  • stres;
  • insomnie.

Din punct de vedere psihic, frigiditatea poate aparea ca urmare a:

  • experiente traumatice din trecut (durere, viol, etc.);
  • teama de boli cu transmitere sexuala;
  • frica de o eventuala sarcina;
  • lipsa de incredere in sine;
  • sentimente de vinovatie;
  • rusine fata de sex;
  • lipsa conexiunii cu partenerul;
  • infidelitate in cuplu etc.;

Beneficiile orgasmului, potrivit modelelor de videochat:

  • hormonii eliberati in timpul orgasmului sporesc capacitatea de concentrare;
  • te ajuta sa ai un somn mai bun;
  • efect relaxant;
  • imbunatateste activitatea sistemului cardiovascular;
  • reduce stresul si durerea, inclusiv migrenele;
  • reduce riscul de aparitie a cancerului de prostata;
  • contribuie la reglarea ciclului menstrual.

Lasă un răspuns