You are currently viewing Ce este inteligenta emotionala si cum ajuta in cariera de model de videochat?
ce este inteligenta emotionala

Ce este inteligenta emotionala si cum ajuta in cariera de model de videochat?

Inteligenta emotionala (EQ) reprezinta capacitatea de a percepe emotiile tale si pe cele ale celor din jurul tau. Un nivel ridicat de inteligenta emotionala este un atu pentru persoanele care detin aceasta abilitate si le influenteaza in mod decisiv relatiile cu cei din jurul lor si ii ajuta sa obtina performante profesionale ridicate. Specialistii au ajuns la concluzia ca inteligenta emotionala poate avea un impact mai ridicat asupra performantei profesionale decat inteligenta cognitiva, cunoscuta la scara larga drept IQ.

Ce este inteligenta emotionala?

Inteligenta emotionala este definita prin abilitatea de a percepe, evalua si controla propriile emotii. Totodata, persoanele cu un nivel de inteligenta emotionala ridicat au capacitatea de a intelege, interpreta si a raspunde la nevoile emotionale ale celor din jurul lor.

Componentele inteligentei emotionale:

Acest concept a fost definit de Daniel Goleman cu ajutorul a 5 componente, care arata cat de importanta este inteligenta emotionala si ne ajuta sa constientizam impactul acesteia in viata de zi cu zi:

ce este inteligenta emotionala?

1. Autocunoastere – presupune capacitatea de constientizare a propriilor sentimente si emotii. Persoanele care au un nivel de inteligenta emotionala crescut au capacitatea de a intelege cum le afecteaza emotiile atat propria viata, cat si vietile celor din jurul lor. Astfel, aceste persoane stiu sa-si gestioneze eficient emotiile si sa-si controleze reactiile impulsive;

2. Autostapanirea – reprezinta capacitatea de a-ti controla gandurile si impulsurile si de a nu lua decizii ”la cald”. In multe situatii, capacitatea de a-ti controla iesirile si de a raspunde diplomat situatiilor provocatoare le poate aduce beneficii substantiale persoanelor care au aceasta abilitate;

3. Motivatie – persoanele cu un grad ridicat e EQ au resurse interioare foarte bogate si reusesc sa-si gaseasca motivatia de a face anumite actiuni, de a munci pentru indeplinirea obiectivelor stabilite si sunt productive. Totodata, aceste persoane isi stabilesc planuri pe termen lung si isi gandesc actiunile, astfel incat acestea sa ii ajute la indeplinirea lor;

4. Empatie – persoanele cu un EQ ridicat au abilitatea de a intelege starile emotionale ale persoanelor cu care intra in contact si de ”a se pune in papucii acestora”. De asemenea, sunt bune ascultatoare, au capacitatea de a analiza si a intelege nevoile celorlalti. Persoanele cu un nivel ridicat de inteligenta emotionala sunt percepute ca fiind prieteni loiali;

5. Abilitati sociale – persoanele cu un grad crescut de inteligenta emotionala colaboreaza usor cu colegii de birou si iubesc sa lucreze in echipa. Astfel de oameni pot fi regasiti de multe ori in pozitii de lideri, datorita abilitatilor de comunicare si de gestionare a relatiilor.

Cum influenteaza inteligenta emotionala viata modelelor de videochat?

Modelele de videochat sunt, fara indoiala, persoane cu un nivel de inteligenta emotionala mult peste medie. Acest lucru este dovedit de admiratorii lor, care le apreciaza aceasta abilitate speciala.

Faptul ca si-au dezvoltat abilitatea de a acorda o atentie deosebita propriilor sentimente si emotii arata ca au dobandit in timp deprinderea de a percepe si emotiile si starile interlocutorilor lor. Astfel, modelele de videochat reusesc cu usurinta sa-si adapteze discursul la starea sufleteasca a membrilor lor si reusesc sa-i ajute pe acestia sa depaseasca mai usor momentele mai dificile sau mai putin placute din viata lor de zi cu zi.

Autostapanirea este un atu fara de care fetele nu ar reusi sa-si desfasoare activitatea la cele mai inalte standarde si sa acorde atentia care se cuvine clientilor lor, daca s-ar lasa prada propriilor ganduri sau probleme. Astfel, fetele reusesc sa fie suport admiratorilor lor chiar si in zilele lor mai putin placute si nu dau voie propriilor probleme personale sa ajunga la acestia.

Empatia le ajuta pe fete sa se apropie de admiratori, sa le inteleaga cat mai bine situatiile si starea emotionala in care acestia se regasesc, lucru extrem de apreciat.

Motivatia este cea care le aduce fetelor castigurile cele mai mari. Faptul ca se implica si muncesc cu devotament le ajuta pe fete ca luna de luna sa incaseze sume impresionante. Abilitatile sociale le ajuta pe fete atat in relatiile cu membrii lor, cat si in relatiile cu colegii.

Daca iti doresti sa lucrezi ca model de videochat, insa consideri ca inca nu ai o inteligenta emotionala foarte dezvoltata, nu trebuie sa renunti. Inteligenta emotionala se educa si, in timp, poti deprinde aceasta abilitate care, de cele mai multe ori, reprezinta cheia succesului profesional si cea care iti asigura o viata buna, atat profesional, cat si la nivel personal.

Citeste si: Horoscop anul 2022. Cum stai cu dragostea anul viitor?

Lasă un răspuns