You are currently viewing Ce inseamna cand un barbat te jigneste? Iubire, frica sau superioritate?
Ce inseamna cand un barbat te jigneste

Ce inseamna cand un barbat te jigneste? Iubire, frica sau superioritate?

* articol de blog actualizat in 2024

Jignirile lasa cicatrici interioare adanci, iar victimele abuzurilor verbale pot avea o imagine de sine deformata. Astfel, daca un barbat te jigneste, poti ajunge sa ai o stima de sine scazuta, sa faci atacuri de panica si poti avea chiar si episoade depresive sau poti avea ganduri de a-ti provoca singura rau.

Exista multe situatii in care femeile aleg sa treaca cu vederea si sa gaseasca scuze barbatilor care le jignesc, de teama ca vor ramane singure sau din cauza gandului ca nu sunt suficient de bune pentru a-si reface si continua viata.

Ce inseamna cand un barbat te jigneste

Nu de putine ori, violenta verbala ajunge sa fie urmata, in scurt timp, si de violenta fizica.

Ce inseamna cand un barbat te jigneste?Acesta o poate face in mai multe feluri:

1. Critici constante – ce inseamna cand un barbat te jigneste? In primul rand, lipsa de respect fata de tine si fata de relatia voastra. Jignirile pot fi constante, astfel incat nici nu mai reusesti sa le distingi de comunicarea zilnica, sau pot fi violente, generate de accese de furie necontrolata, in care partenerul tau isi pierde calmul si ratiunea.

Ce inseamna cand un barbat te jigneste? Acesta poate folosi critici constante precum:

  • ”mancarea nu e buna”, ”ai uitat sa duci gunoiul”, ”nu te pricepi sa faci activitatea X”;

sau cele de tipul:

  • ”stii foarte bine ca nu o sa poti sa…”, ”eu nu m-as imbraca asa la cum arati”, ”nu stii tu”, ”nu intelegi tu asa ceva”;

sau chiar replici directe, apelative:

  • „esti atat de incapabila/ naiva etc.”

Toate aceste remarci negative iti afecteaza imaginea de sine si devii neincrezatoare si nesigura pe capacitatile si abilitatile tale. Acest lucru i se poate intampla chiar si oricarui model de videochat, deoarece criticile constante izvorasc din stima de sine scazuta si nesiguranta a partenerului de viata. Atunci cand barbatul se simte inferior partenerei sale, pentru a-si asigura superioritatea si ca nu va fi parasit, ii va atrage constant atentia asupra defectelor sale si asupra greselilor, fie ele cat de mici. Te intrebi ce inseamna cand un barbat te jigneste? Afla ca obiectivul criticilor constante este de a obtine un anumit control asupra ta si a se asigura ca nu te consideri suficient de buna pentru el.

A suporta in mod constant critici si jigniri din partea barbatului de langa tine te va face sa fii vulnerabila si dependenta si iti va distruge increderea in tine. Modelele de videochat din Craiova cu experienta au ajuns sa cunoasca bine diversele tipologii masculine si si-au dezvoltat abilitati subtile prin care sa le stopeze acest comportament nociv atat pentru ele, cat si pentru partener si relatie;

2. Indiferenta si detasare – este una dintre cele mai dureroase jigniri pe care un partener o poate manifesta. A fi intr-o relatie cu un partener care te ignora, pe care nu-l intereseaza opinia ta, care este mereu indiferent te va face sa suferi enorm. O astfel de atitudine este ofensatoare si te raneste, iar ea nu trebuie tolerata sau acceptata.

Daca in relatia cu barbatul de langa tine nu te simti iubita, apreciata, valorizata, dorita, ci, dimpotriva, te simti neglijata, ignorata complet si nevalorizata, atunci partenerul tau manifesta fata de tine o atitudine pasiv – agresiva, ce te va rani si te va face sa suferi cel putin la fel de tare precum cuvintele sau violenta fizica. Un model de videochat nu ar accepta niciodata un astfel de comportament din partea partenerului sau. Fetele care isi desfasoara activitatea in studiourile noastre au descoperit ce inseamna sa te simti apreciata si sa se bucure de atentia masculina;

3. Profita de vulnerabilitatea ta – la inceputul relatiilor, indragostitii apreciaza acceptarea si sustinerea partenerului, asa ca ii incredinteaza acestuia cele mai ascunse secrete ale sale si-si dezvaluie vulnerabilitatile. Cand flacara pasiunii se domoleste, iar barbatul de langa tine incepe sa foloseasca aceste puncte slabe in certuri, te raneste foarte tare. Replicile taioase si rautacioase despre aspectul fizic, despre profesia sau studiile tale, despre familia ta sunt doar cateva dintre subiectele vulnerabile de care un barbat se poate folosi pentru a te jigni si te poate face sa suferi foarte tare.

Agresiunea verbala ascunde adevaruri triste despre omul de langa tine si reprezinta una dintre cele mai dureroase modalitati prin care un barbat iti arata ca nu te mai respecta. Un barbat care ajunge sa-si jigneasca partenera de viata o poate face din cauza complexelor de inferioritate, fricii de abandon resimtite, a modelului familiar vazut in copilarie, cat si a lipsei strategiilor de gestionare a furiei. Unul dintre raspunsurile la intrebarea „Ce inseamna cand un barbat te jigneste” este faptul ca sentimentele lui fata de tine ar putea sa nu mai fie de iubire. Sau, dimpotriva, o face din teama de a nu te pierde.

Daca un barbat te jigneste, insa nu vrei sa renunti la relatia cu el si doresti sa-i mai acorzi o sansa, atunci ii poti propune sa apeleze la un specialist cu ajutorul caruia sa isi dezvolte abilitatile de comunicare in cuplu si sa-si depaseasca problemele emotionale si de perceptie a propriei persoane.

Fie ca alegeti terapie de cuplu sau terapie individuala, daca va doriti o relatie sanatoasa, trebuie sa cooperati si sa faceti ca jignirile sa dispara din relatia voastra. Modelele de videochat cunosc aceste tipologii masculine si abordeaza frecvent cu admiratorii lor acest subiect, ajutandu-i de multe ori sa-si constientizeze si sa-si depaseasca problemele, prin constientizarea a ce inseamna cand un barbat te jigneste.

Citeste si: Cele mai usoare limbi straine care te ajuta in cariera in videochat

Lasă un răspuns