You are currently viewing Cum sa NU ramai insarcinata daca faci sex neprotejat?
Cum sa NU ramai insarcinata

Cum sa NU ramai insarcinata daca faci sex neprotejat?

Sarcina este un subiect ”fierbinte” pentru toate persoanele active sexual, fie femei, fie barbati. Nimeni nu-si doreste sa se confrunte cu o sarcina neprogramata si cu toate responsabilitatile pe care aceasta le implica, de aceea protectia este esentiala!

Utilizarea prezervativului este una dintre cele mai sigure metode contraceptive, cu toate acestea, nu toti prefera aceasta metoda de protectie. Daca si tu te numeri printre persoanele care nu agreeaza actul sexual cu prezervativ si nu te simti confortabil nici cu administrarea de contraceptive, atunci afla ca poti evita riscul aparitiei sarcinii si cu ajutorul altor metode.

Cum sa NU ramai insarcinata – strategii si metode:

Cum sa NU ramai insarcinata
Cum sa NU ramai insarcinata
 • Limitarea actului sexual la sarutari si imbratisari – cu precizarea ca atingerile trebuie sa fie ”cuminti” si sa nu favorizeze ajungerea lichidului seminal in interiorul vaginului. Sarutarile si imbratisarile sunt un preambul al actului sexual in sine si reprezinta, totodata, o modalitate de manifestare a afectiunii fata de partener. Intimitatea dintre parteneri poate atinge cote maxime si poate ajunge pana la punctul culminant;
 • Masturbarea – impreuna sau separat, depinde de stadiul de intimitate cu partenerul. In cazul in care ati ales sa va protejati de o eventuala sarcina prin abstinenta si sa va limitati la atingeri si sarutari, puteti sa faceti un pas mai departe si sa va produceti placere unul altuia prin masturbare. Citeste AICI tehnici si metode de masturbare la femei;
 • Utilizarea unor jucarii erotice – introducerea jucariilor sexuale in viata de cuplu poate reprezenta ”sarea” si ”piperul” de care relatia voastra are nevoie. Si, cu siguranta, actul sexual realizat cu ajutorul jucariilor erotice este o strategie sigura care te va face sa uiti de problema ”Cum sa nu ramai insarcinata?
 • Sexul oral – poate fi o metoda eficienta de evitarea unei sarcini, atat timp cat tu si partenerul tau nu aveti inhibitii si va simtiti bine pentru un astfel de act sexual;
 • Sexul anal – la fel ca si sexul oral, aceasta modalitate de a va satisface poftele trupesti este o optiune pur personala, influentata de liberatea si placerile ambilor parteneri.

Cum sa NU ramai insarcinata – alte metode contraceptive utile:

 • Metoda calendarului – aceasta metoda nu este una sigura 100%, insa ea te poate ajuta. Aceasta metoda consta in evitarea contactului sexual in perioada fertila, insa pentru a functiona trebuie sa ai un ciclu menstrual perfect regulat (28 de zile);
 • Diafragma – poate fi indepartata fie la 6 ore dupa ce ai intretinut relatii sexuale, fie chiar si dupa 24 de ore;
 • Buretele contraceptiv – are o forma de gogoasa, contine spermicid si va fi introdus in vagin, pana la cervix;
 • Diverse metode de sterilizare – steriletul sau legarea trompelor sunt doua dintre metodele care te pot ajuta sa eviti o sarcina nedorita.

Prezervativele si anticonceptionalele raman insa cele mai practicate si eficiente metode de evitare a unei sarcini. Cu toate astea, nici ele nu iti asigura o eficienta de 100%. Astfel, in cazul in care prezervativul s-a rupt sau ai uitat sa iti administrezi pilula contraceptiva si ai intretinut relaxii sexuale cu partenerul, inca mai poti lua masuri. Poti apela cu incredere la pastila de a doua zi pentru evitarea aparitiei unei sarcini.

Cum sa NU ramai insarcinata. Ce este pastila de a doua zi?

Pilula contraceptiva de urgenta are rolul de a reduce riscul aparitiei unei sarcini dupa un contact sexual neprotejat. Aceasta nu este avort, ci are rolul de a intrerupe sau intarzia ovulatia. Avortul presupune intreruperea unei sarcini deja existente. Pilula ”de a doua zi” are rolul de a preintampina aparitia unei sarcini. Trebuie sa stii insa ca pe piata exista doua tipuri de astfel de pilule:

 • pilula contraceptiva de urgenta pe care o poti lua in termen de pana la 3 zile dupa intretinerea unui contact sexual neprotejat;
 • pilula contraceptiva de urgenta pe care o poti lua in termen de pana la 5 zile de la actul sexual.

Conceperea unui copil trebuie sa fie o alegere asumata, luata impreuna cu partenerul de cuplu, nu sa apara in urma unui ”accident”. Fa sex constient si evita aparitia unor situatii cu care nici tu si nici partenerul tau nu va doriti, momentan, sa va confruntati. Folosirea metodelor contraceptive potrivite sunt o solutie sanatoasa pentru un cuplu fericit. Consulta-ti partenerul si alegeti impreuna metoda prin care sa va protejati de posibilitatea aparitiei unei sarcini.

Leave a Reply