You are currently viewing Pe cont propriu sau in studio? Care e cea mai buna optiune?
videochat

Pe cont propriu sau in studio? Care e cea mai buna optiune?

* actualizat in 2024

In prezent, ideea de a deveni model de videochat atrage foarte multe tinere din tara noastra, mai ales ca industria online nu mai este o necunoscuta precum in urma cu 20 de ani. Fie ca se gandesc la libertatea de exprimare, la posibilitatile deosebite de castig sau la programul flexibil si activitatea relaxata, fetele care vor sa devina modele de videochat iau intotdeauna in calcul situatia ideala.

Inceputul poate fi greu in orice domeniu, asadar, daca vrei sa ai succes ca model de videochat, va fi necesar sa fii constienta de cateva detalii decisive daca iti doresti sa cunosti succesul in aceasta industrie.

Sunt doua moduri principale in care poti desfasura o astfel de activitate:

  • pe cont propriu;
  • in colaborare cu un studio cu renume.

Din acest motiv, noi, echipa Studio 20, cel mai mare studio de videochat din tara, am decis sa iti descriem inceputul acestei activitati comparand eforturile pe care trebuie sa le faci pe cont propriu cu cele pe care le vei face intr-un studio de videochat premium. Iata ce trebuie sa stii!

  • Investitia initiala

Probabil deja stii ca marile studiouri iti pun la dispozitie cel mai performant echipament tehnic, decoruri impresionante si multe alte beneficii care iti vor permite sa incepi „cu dreptul” activitatea de model de videochat.

Daca vrei sa faci videochat pe cont propriu, vei avea nevoie de un buget de start destul de generos. Un laptop performant este prima achizitie pe care trebuie sa o faci, iar a doua va fi webcam-ul extern.

In cazul in care vrei sa oferi imagini de calitate superioara, vei avea nevoie de cateva lumini de studio si poate de cateva detalii deosebite de decor. Pe langa acestea, va trebui sa mai investesti in produse de machiaj profesional (care sa nu se degradeze dupa cateva ore de activitate in fata camerei), diverse jucarii si vestimentatie variata.

  • Know-how-ul

Din punctul de vedere al experientei, videochatul este un domeniu usor atipic. Astfel, poti face parte din echipa celui mai mare studio din tara – Studio 20 – chiar si atunci cand nu ai experienta in domeniu. Specialistii nostri te vor invata si te vor ghida pe tot parcursul activitatii tale, astfel incat nu va exista nicio problema sau situatie care nu va avea o rezolvare simpla si rapida.

In momentul in care decizi sa incepi aceasta activitate pe cont propriu, nu te vei bucura de cunostintele unei echipe de specialisti. Vei fi nevoita sa compari site-urile de profil si sa alegi unul dintre ele, apoi sa citesti regulile site-ului si sa iti contruiesti cat mai bine pagina de model. Streamingul video poate veni cu dificultati tehnice, iar metodele de fidelizare a membrilor iti vor fi necunoscute.

In plus, va trebui sa declari si sa platesti impozitele si taxele aferente veniturilor tale, iar contactul cu autoritatile statului este intotdeauna unul care aduce disconfort. Studio 20 are, insa, departamente care se ocupa de toate aceste probleme, astfel incat tu nu va trebui sa te concentrezi decat pe activitatea in sine.

Promovarea

Cele mai mari studiouri de videochat sunt, evident, si cele mai puternice branduri ale industriei. Astfel, acestea au puterea si resursele de a-si promova modelele online la cel mai inalt nivel. Sedinte foto, gale, reclame, videoclipuri de prezentare si multe alte metode de promovare iti vor oferi sansa de a ajunge in top atunci cand colaborezi cu un studio cu renume.

Pe cont propriu, in schimb, nu vei putea decat sa te promovezi pe Facebook si Instagram, aplicand o strategie in care iti pui toate sperantele, fara a fi sustinute de profesionisti in marketing si bugete uriase.

Increderea

Ca in orice alt domeniu, perioadele mai slabe sunt prezente si in videochat. Modelele de videochat fara experienta pot fi demoralizate atunci cand veniturile lor scad in anumite perioade, insa aici intervine sustinerea de care te bucuri.

In cadrul Studio 20, intreaga echipa te va sprijini si te va ghida, astfel incat vei putea depasi cu brio orice situatie mai dificila. Pe cont propriu, insa, increderea pe care o ai in propriile forte se va diminua odata cu scaderea veniturilor, iar sfaturile pe care le poti gasi online nu garanteaza un deznodamant favorabil.

Daca si tu iti doresti sa faci parte din echipa noastra, nu ezita sa completezi formularul disponibil in pagina de angajari videochat. In scurt timp, un membru al echipei te va contacta pentru a demara procedurile de colaborare.

Citeste si: Cum arata viata unei femei independente? De la model de videochat, la trainer sau manager de studio

Lasă un răspuns