You are currently viewing Ce inseamna sa fii trainer videochat? (Partea 1)
trainer videochat jobul momentului

Ce inseamna sa fii trainer videochat? (Partea 1)

 Ce inseamna sa fii trainer de videochat? (Partea 1)*actualizat in 2024

Videochatul a inceput sa fie practicat inca de acum 20 de ani, iar in prezent a devenit industria in care se castiga cel mai bine. Odata cu dezvoltarea acestui domeniu de activitate, pe piata muncii si-a facut loc o noua ocupatie: trainer de videochat.

Cu siguranta ai vazut job postingul pe site-urile specializate, dar stii ce inseamna sa fii trainer, care sunt cerintele si responsabilitatile unui astfel de job si cum arata o zi din viata unui trainer de videochat in timpul turei?

Pentru eficienta, am ales sa apelam la colegii nostri din cadrul studioului de videochat Studio20 din intreaga lume si le-am adresat intrebari la care ne-au raspuns elaborat, astfel incat sa iti poti forma o parere cat mai fidela despre activitatea aceasta:

Pentru a deveni trainer nu ai nevoie de o pregatire educationala anume, dar te ajuta daca ai in spate cunostinte de sociologie, psihologie si de pedagogie. Pregatirea in aceste domenii te ajuta sa relationezi mai bine cu modelele de videochat, sa vii in intampinarea problemelor acestora cu solutii eficiente, care sa le elibereze de stres si sa le redea increderea in ele”, spune Juan, trainer Studio20 Cali.

Multi ne intreaba daca e nevoie de experienta pentru a deveni trainer de videochat. Raspunsul e <NU>. Pentru ca Studio20 are un sistem propriu de training si un program de formare numit “Studio20 Academy”, in cadrul caruia te poti forma pentru desfasurarea acestei activitati. Astfel ca nu este nevoie sa ai experienta pentru a deveni trainer, ci doar disponibilitatea de a invata si de a te dezvolta. Atat eu, cat si multe alte persoane din studio am ajuns aici din intamplare si ne-a placut atat de mult incat am hotarat sa ramanem si sa construim impreuna ce vedeti acum ca fiind Studio20”, spune Robert, Manager Studio20.

Echipa Studio20 Constanta

Am stabilit ca nu avem nevoie de anumite cursuri sau de experienta in domeniu pentru a deveni trainer de videochat.

Care sunt, totusi, cerintele pentru a deveni trainer videochat?

Limba engleza la nivel mediu e obligatorie. Studio20 lucreaza cu modele glamour, non nude si focusul este pe conversatie. Cum engleza e o limba de circulatie internationala si cei mai multi bani se fac din conversatie, e necesar ca modelele de videochat sa cunoasca limba engleza. Un trainer de videochat trebuie sa stie limba engleza ca sa poata intelege cerintele site-ului, ale membrilor, astfel incat sa poata sa ajute modelele sa castige cat mai mult” spune Isa, profesoara de engleza de la Studio20 Men.

Inca de la interviu testam nivelul de limba engleza al candidatului printr-un test simplu. In functie de nivelul acestuia, se stabilesc cursuri de limba engleza cu profesorul din studio. Cursurile de engleza gratuite sunt un bonus de care beneficiaza atat membrii staff-ului, cat si modelele, astfel incat toata lumea sa lucreze impreuna si sa creasca impreuna.

O alta cerinta pe care o avem pentru a deveni trainer e sa fii o persoana deschisa si intelegatoare. Lucram cu modele feminine si masculine, lucram cu oameni cu personalitati care mai de care mai diferite. Cineva cu o minte ingusta nu va fi capabil sa ramana prea mult in studiomarturiseste Amelie, HR manager Studio20 Praga.

This Post Has 10 Comments

  1. Am venit ca trainer din curiozitate, voiam sa stiu ce inseamna industria asta si cum a luat amploare atat de repede. Acum, dupa un an in echipa Studio 20, pot spune ca a fost cea mai buna decizie, m-am dezvoltat personal, am cunoscut atat de multi oameni faini si vad cum ajut si contribui in fiecare zi la dezvoltarea modelelor. Practic noi suntem o parte foarte importanta din viata fetelor care vin aici ca model, se poate vedea cat de mult prind incredere si radiaza de feminitate! Best place ever!

  2. Am aplicat pentru postul de trainer pentru ca imi doream o altfel de experienta la locul de munca si pentru ca facusem un pariu cu mine sa incerc un domeniu nou. Nu regret deloc decizia luata.
    In toamna fac un an de cand sunt in echipa Studio20 si sincer nu ma vad altundeva. Industria mi se pare fascinanta si cu cat aflii mai multe cu atat iti doresti mai mult sa ramai. Am ajutat foarte multe fete sa ajunga modele de top si nu as vrea sa ma opresc. Sa le vad reusind imi ofera o satisfactie mare. Toata echipa e dedicata reusitei modelelor si e minunat sa vezi cum ne unim toti pentru a le oferi fetelor tot sprijinul necesar.

  3. Foarte folositor acest articol, sa speram ca persoanele din exterior vor avea acum o imagine putin mai clara despre acest domeniu, si, in mod special despre ce presupune acest job de trainer.

  4. Eram in cautarea unu job, si am dat peste Studio20 care la momentul respectiv cauta persoana pentru postul de support, si mi-am spus sa incerc sa vad cum este si mai ales despre ce este vorba, stim deja cu totii parerile din Ro despre video chat. In jurul meu parerile erau impartite dar, hei de ce sa nu incerc? Nu stiam exact care va fi rolul meu, dar inca din prima zi am avut parte de training super profi alaturi de o echipa minunata, cu aceasta ocazie am invatat sa interactionez si mai bine cu oamenii cu diferite personalitati unele mai vulcanice in comparatie cu altele in diferite situatii, si uite asa au trecut 3 da trei! ani de cand fac parte din echipa STUDIO 20 si totul este super jobul iti ofera super multe posibilitati si sansa reala de promovare training de specialitate in tara si in afara tarii ( double the fun). De ceva timp ma ocup exclusiv de training cu noile modele, si totul este super cand vezi rezultate pozitive.

  5. Eu vreau sa ma angajez pe pozitia de trainer in Brasov, dar dupa 1 saptamana ce mi-a fost vizualizat CV-ul nu am primit inca raspuns. Dureaza un timp indelungat procesul de recrutate ?

Lasă un răspuns