You are currently viewing Trainer videochat – totul despre jobul momentului
trainer videochat jobul momentului

Trainer videochat – totul despre jobul momentului

* actualizat in 2024

Printre multele meserii care au aparut in ultimii ani pe piata muncii, una dintre ele pare extrem de interesanta: trainer de videochat.

In articolul anterior am intrebat colegii din diversele sedii Studio 20 care sunt cerintele pentru a deveni trainer videochat, acum e momentul sa aflam si:

  • care sunt responsabilitatile;
  • cum arata o zi de munca;
  • care sunt beneficiile pentru care jobul de trainer de videochat a devenit unul dintre cele mai cautate la momentul actual.

Eduard, trainer videochat Galati, este primul dintre colegii din cadrul Studio 20 care a acceptat sa ne vorbeasca despre experienta sa in acest domeniu:

Cand incepi ca trainer, ai parte de un training tu insuti, alaturi de cineva din echipa Studio 20, treci prin toate procedurile si inveti care sunt atat regulile companiei, cat si regulile site-ului cu care lucram. Treci printr-o pregatire de cateva saptamani, ca in cazul oricarui job normal. Pregatirea pentru postul de trainer de videochat inseamna analiza activitatii zilnice a modelelor, stabilirea telurilor si motivatiei din spatele jobului, supravegherea si indrumarea modelelor incepatoare si cu experienta”, a dezvaluit acesta.

trainer videochat jobul momentului
trainer videochat jobul momentului

Nicu, un alt trainer din cadrul echipei Studio 20, spune: „Sa spui ca te plictisesti la munca e ceva ce noi, ca traineri de videochat, nu cunoastem. In fiecare zi apare o noua provocare, un obstacol sau o oportunitate. Lucrezi cu oamenii si, pe langa rolul tau activ de «profesor» pentru modele, trebuie sa stii sa le fii si prieten, sa aiba incredere in tine, dar sa fii si suficient de puternic incat sa impui reguli, dar intr-un mod asertiv, astfel incat sa nu iti strici relatia cu modelele de videochat. In calitate de trainer de videochat, esti in permanenta balanta, inveti constant ceva nou de la conducerea Studio 20, de la modele, de la membrii lor etc.


Sunt zile stresante, intr-adevar, dar apoi vin zilele comune de sedinte in care vezi ca tu, alaturi de colegii tai, stati si analizati cum puteti sa ajutati pe cineva sa devina mai bun. Si dupa asta nu ai cum sa nu zambesti. Mai sunt zilele de nastere, sarbatorile, pe care le petrecem impreuna, toate acestea ne
leaga ca grup. Oricat de cliseic ar suna, sa fii trainer de videochat Studio 20 inseamna sa faci parte dintr-o familie. Sigur, ne certam, ne suparam, dar sarbatorim fiecare victorie impreuna si lucram pentru acelasi tel”,

Pe langa cursurile de engleza, cultura generala, colectivul foarte cool pe care il avem ca trainer de videochat Studio 20, ne implicam activ in comunitate. Nu de putine ori am participat la campanii umanitare, strangeri de fonduri, campanii de educare a populatiei si asa mai departe. Ceea ce nu vad multi e faptul ca a fi trainer de videochat inseamna mai mult decat a sta in fata calculatorului si a supraveghea un model. Experienta de viata pe care o dobandesti, modul in care ti se farama si ultimul gram de prejudecata, toate astea sunt elemente incredibile pe care nu le gasesti la majoritatea joburilor in momentul actual.

Pe langa asta, in perioada pandemiei noi nu am avut de suferit deloc, am beneficiat de transport cu limuzina de acasa la studio si inapoi, de check-up medical si nu am avut nici macar un moment de stres legat de siguranta jobului”, a marturisit si Vero, trainer dedicat Studio20 Victoriei.

This Post Has One Comment

Lasă un răspuns